Om/About Pax Mariae

Kaninjakt Skottland 1993 med springer spaniel Ben. Rabbithunt in Scotland with Ben in 1993.

Jag är uppvuxen i en hundgalen familj och kunde ju inte bli annat än hundgalen själv.
Jag är biolog med inriktning vilt-/fiskbiologi. Huvudsakligen utbildad vid Sveriges Lantbruksuniversitet Uppsala/Umeå. Jobbar på avd för parasitologi, BVF, SLU i Uppsala inom forskningssektorn. Blev auktoriserad ringsekreterare 1992 och sedan januari 2000 är jag auktoriserad exteriördomare. Har varit/är engagerad inom länsklubben, Svenska pointerklubben och inte minst Tysk jaktterrier klubb.

Jag älskar att jobba med hund framförallt lydnad och de jaktliga bitarna. Sedan 2004 är jag utbildad instruktör. Jag började jaga i 12-årsåldern med vår granne Ture och taxmannen Olle Lundberg.


Ormögas Ugly, "Ugglan"
Pointerhistorien började med att Ormögas Ugly, "Ugglan", kom till vår familj när jag var liten. Ugglan var en underbar hund som lämnade ett stort tomrum efter sig när hon gick bort 12 år gammal.

År 1993 kom sedan en vändpunkt i livet då jag åkte till Skottland för att jobba som "working pupil" hos den kände hundmannen (uppfödare av pointer och engelsk Llewellin setter), författaren och journalisten Mr Derry Argue, kennel Advie. Det blev en mycket lärorik period i mitt liv som ökade på både hund- och jaktintresset rejält. Med mig hem till Sverige hade jag pointerhanen Advie Assar, kallad Assar som har gått i avel i Sverige. Han har avkommor i Sverige, Danmark och Skottland.
Tysk jaktterrier funderade jag på i många år innan det till slut blev en (ville bli klar med studier och annat först). År 1998 kom Gamekeeper's PR Zäta, kallad Maja. Hur det sedan har gått kan ni läsa om på hemsidan.

Historia

Fotot föreställer Sofia 2 år gammal på utställning i Finland med en av familjens welsh corgi pembroke.

Namnet Pax Mariae är det latinska namnet på min hemstad Mariefred. Gustav Vasa rev bla det gamla kända klostret Pax Mariae i Mariefred för att bygga slottet Gripsholm. Gripsholm är mycket väl bevarat och här finns en stor del av Statens porträttsamling.

Pax Mariaes första kull föddes 1993.