Issas valpar/puppies 2009

PM Hector & PM Hannibal 6 veckor

H-kullen 2009

Detta är en osedvanligt lugn kull (vilket är ett mål), följsamma med massor av motor.

Det ska bli enormt spännande att följa den här kullen. Lycka till alla! Ring och skriv om era bravader!
Rapporter från de valpar som åkt skvallrar om lugna, otroligt trevliga valpar med enorm jaktlust och följsamhet.

PM Harmonia "Ebba" är vår nya ögonsten här hemma
PM Hercules "Ville" bor utanför Enköping
PM Hadrianus "Hadri" bor i Norge
PM Hygia "Greta" bor i Göteborg
PM Horatius "Hubbe" bor i Skutskär
PM Hercules "Hercules" bor utanför Göteborg
PM Hannibal "Hasse" bor i Norduppland
PM Hermes "Hermes"  bor utanför Enköping

Som många vet engagerar jag mig mycket i ungdomar med hund, då detta är vår framtid och för att jag tycker att det är så otroligt roligt att stimulera ungdomars hundintresse. Ungdomar under 25 år går därför före i kön vid valpköp och de får också ett reducerat valppris.

Vid ett valpköp hos oss ingår valpträffar, träningshjälp, träningstillfällen och jakt.

VARMT VÄLKOMNA  ATT HÄLSA PÅ!

8 veckor gamla

Full fart! Allt är spännande! Har nu varit ifrån valparna i en dryg vecka då jag varit  i Kanada med mitt jobb. Oj, så mycket som hänt! Valparna har vuxit en hel del, är grova och fina. De är fortfarande en väldigt lugn och trevlig kull. Jag är väldigt nöjd med deras temperamnet! Samtliga spårar, apporterar kastade föremål, luggar allt vilt och är väldigt lyhörda.
Det var värt att köra 260 mil!


Nya bilder kommer under veckan.

5 veckor gamla

Det här är en otroligt lugn och trevlig kull! Uppmärksamma och följsamma valpar. Under veckan har kullen utvecklats enormt mycket. Alla individer mognar för var dag och med allt de är med om. Under veckan skall vi lägga lite spår och gå mer små promenader. Nu "dödar" de leksaker, har små dragkamper och leker för fullt med varandra.
Ett par bilder läggs in idag, men fler kommer under veckan.

4 veckor gamla

Nu har valparna blivit 4 veckor gamla. De har varit ute en hel del under veckan, fått nya grejer att titta på bla lite olika skinn mm. De har fått rejäl socialträning efter att ha varit med till Skåne, träffat massor av människor och upplevt en hel del. Igår åkte de med till Karlstad också. Nu är det fart och fläkt, leker, springer och är mkt nyfikna på allt nytt både ute och inne.

Nästan tre veckor gamla

Nästan 3 veckor gamla har valparna nu börjat traska omkring så smått. De kan själva gå ur och i sin låda och tycker att det är spännande med de nya saker som jag lägger i. De börjar lite smått leka. Nu far vi till Skåne på semester så hemsidan blir inte uppdaterad förrän valparna är 4 veckor. De skall få åka bil och bo med oss i ett hus i Skåne. Utmärkt socialträning.

Idag är valparna två veckor. De växer och har nu fått ögon. Kullen är väldigt jämn så här långt, både vad gäller typ och exteriör och sättet att vara på. De är starka och väldigt tysta och lugna. Idag var det inte bara våra barn som låg i valplådan utan även ett par kompisar. Nya bilder kommer under veckan.

Tankar om kullen

Som uppfödare tänker man ju ganska många led framåt varje gång man har en hund som man tycker duger till avel. Målet för de flesta torde ju vara att avla fram den perfekta, enligt rasbeskrivnigen, hunden. I detta fall jaktterriern. Den tyska jaktterriern är en allroundhund som skall behärska många olika moment, inte bara gryt och inte bara drev, utan allround. Vi skall i stort sett ha nytta av den vad vi än jagar. Dessutom skall det vara en trevlig familjehund de månader på året som vi inte jagar.

Tanken med denna kull har varit att bibehålla Issas perfekta sök, hennes drevtider, skärpa, 100%iga återgång, stora förarkontakt och träningsvillighet, utmärkta päls och mycket bra exteriör. Jag vill dock öka på vattenpassionen och även förstärka apporteringslusten (som båda inte är dåliga, men knappa i min smak). Personligen önskar jag också en lite mindre storlek.

Räuber kompletterar detta med skärpa, lagom drevtider, förarkontakt, enorm vattenpassion, utmärkt päls, lagom storlek och tillräckligt bra exteriör. Räuber har en mycket intressant stamtavla som jag tror kan komplettera Issas väl.
Han har intressanta hundar som sin kullsyster som vann Dr Lackner förra året, väldigt ung, Dingo vom der Sorgeschleife som far, Dino vom Lindenwald som farfar, Lena von den Recknitzwiesen, Excel vom Grenzkamm.

Båda föräldrarna har korrekt och fullständigt bett. Båda hundarna lever i familjer och båda jagas med flitigt.

Valpar födda/Puppies born

SUCH SV-05 WW-08 J Pax Mariae Formula "Issa" är parad med Räuber von der Kibutze och valpade den 21 juni, 6 hanar+ 2 tikar. Issa kan du läsa mer om på annan plats på sidan. Räuber är avelsgodkänd i Tyskland och Issa i Sverige. Under säsongen sköts det 26 rävar, vildsvin och rådjur för Räuber. Hans kullsyster vann Dr Lackner prüfung 2008 (kallas även VM för tysk jaktterrier) endast två år gammal.
Vi körde 130 mil enkel resa ner till Tyskland och parade.

SUCH SV-05 WW-08 J Pax Mariae Formula is mated with Räuber von der Kibutze and will whelped 21 June, 6 males + 2 bitches. You can read more about Issa on the webpage. Räuber is approved for breeding in Germany. His litter sister won the Dr Lackner trial 2008 (also called world championship for german hunting terrier) only two years old. Last season they shot a lot of foxes, roedeer and wildboar for Räuber.
We drove 1300 km down to Germany to mate with Räuber and then back home again. A successful trip!

Ett par hanar finns kvar till salu. Jag ser gärna att man är jaktprovsintresserad. Naturligtvis får ni hjälp med träning! Vi brukar ordna träningar då och då för valpköpare.
Valparna är ID-märkta, chippade, vaccinerade, registrerade allt enligt SKK-regler när de lämnar oss.
Valparna har också fått lite påbörjad träning som tex bilåkning, socialt, provat på lite av varje, gått små upptäcktsfärder i skog och mark, spår, gått i  "grytgång", luggat olika viltslag mm mm. De är dessutom barnvana.

A couple of males are still for sale for those who are interested in trials and shows.